Saturday, November 26, 2011

HP sauce and Tobasco sauce tidak HALAL..





Bismillah...

Dah lame kan sha x up-date blog.hahahaha..so sorryyyy...ramai dah tanye bile nak update blog.thanx tuk korang2 yg sgt concern pasal blog nih.hehehe..bukan x ade crite pun sha nak share.tapi kemalasan sgt2 melanda diri sejak raye puasa aritu.actually nak crite gak mcm mane havov nye (havoc ke??? =P ) raye kat kampung aritu..tapi lepas 1, 1 hal ade..b4 cuti raye puase, assigment bagai nak kene ciapkan and submit.target balik raye pun jadik t'pospone sket..(@__@) tgk camne rupe saye b'kejar2 mase time tu..balik2 rumah je dah kene kemas2 1 rumah (plan nye camtu la) tapi x kemas pun sebab x sempat.hehehe..sebab kalau kemas rumah aritu, kompem x dapat balik kampung and alamatnye...t'pakse raye kat seremban lah. kitorang tolak pagi sebab nak elak jam.alhamdulillah..naseb baek jam x terok sangat. sampai2 rumah tu je dah kene kemas satu rumah kampung tu. sebab takde orang pun tinggal kat rumah kampung tu, so tiap kali balik kene la kemas.feuuuuuwh~~ bayangkan 1 rumah tu kene sapu and mop lantai sume. sangat besar okeh! sbb x banyak sangat perabot, so ruang jadi luas and keje2 menyapu and membersih pun jadi semakin banyak.tapi xpe...saye sayang rumah kampung saye..=)

lepas raye konon nak update blog..tapi ape yg dah di pot-pet kan kat dlm draft blog ni sume ilang. ni kes budak2 kecik kat kampung tu la..ntah ape yang diorang tekan2 ntah. abes sume ilang.wooooooooooooooo~~ penat tau kite type panjanggg2..;( my mistake, x save draft tu dulu before bagi diorang maen laptop nih.isk3..naseb la kan.padan muka anda shaheeda. hehehe..hah.lagi 1 sebab internet nih grrrrr...slow nye lah! loading2 je keje.tu yang xde mood nak up-date blog.sejak raye aritu memang takde dah la sha bukak blog.sebab nak bukak blog tu je, take time dah. but now tenet tengah laju, so kene cepat2 yep type.hehehe..

okeh2..takyah bebel2 panjang lebar bagi excuse panjang..sebenarnya nak bagitau yang HP sauce and Tabasco sauce tu x halal je.hehe..=D sha dapat tau ni pun dari blog Cik Mat Gebu (CMT). hah,kalau orang yang rajin belek2 resepi kat tenet, kenal kot die. pemes tau CMT nih. and bagi sape2 yang xtau, CMT nih seorang blogger masakan..=) seangkatan dengan Kak Azlita Aziz, ( yang nih gamba2 kat blog die sume power2.tengok skill die tangkap gamba rase nak nanges je.sebab saye macam xde jek skill tu.waaa..) Kak Ummi Kuantan..Kak Liza..Kak Hana and adiknye (lelaki tau).haaaa...resepi2 diorang nih selalu masuk majalah tau.boleh refer kat majalah nanti yep.hehehe..

okeh,sha melalut panjang lebar lagi lak.heee..ampun..okeh, kat bawah ni sha tunjuk sijil dari Jakim yang mengatakan HP sauce and Tabasco sauce tu x halal yep..


(klik gambar atas untuk lebih jelas)





ummmm..sha rase terang2 Tabasco sauce tu xde cop Halal dari Jakim. kalau x caye, korang boleh cek balik kat botol sauce tu. sebab sha dah tengok sendiri pun. rase2 xde tande halal tu kan, xyah la confident nak makan kan...=) HP sauce tu pun same..


p/s: aritu pasal Golden Churn x halal..ni sos pulak..bahaye2..

2 comments:

  1. finally!!!...ade pun entry baru...

    ReplyDelete
  2. hehehe..finally kan..stay tune with this blog! ;)

    ReplyDelete